Date/dates: 21/04/2017 - 22/04/2017
Time: 3:00 pm - 6:00 am


Akcija Svoboda Semen #seedfreedom


V okviru AntiFA fest 21 in 22 april (AKC Metelkova Mesto) in na povabilo kolegov iz Zadruga Urbana, bomo v času festivala na Sejmu festivala organizirali izmenjavo semen. Izmenjava semen se bo odvila tudi v okviru svetove pobude Seed Freedom. [ http://seedfreedom.info/ ]

Iniciativa Podružnica je podpisnik deklaracije za Svobodo semen v okviru Globalnega gibanja za svobodo semen in s tem zaprisežena k varovanju in ohranjanju biodiverzitete in seveda z njo avtohtonih, tadicionalnih in domačih sort, ki niso gensko spremenjene in s seboj nosijo pravico do svobodne pridelave hrane. Več na: http://bit.ly/1dmDhcS

▼▸▽ Napotki za izmenjavo semen:
Menjava temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju. Za menjalna razmerja se dogovorimo med seboj.
Na izmenjavi semen verjamemo, da so semena dragocena valuta in vas vljudno prosimo, da s semeni ravnate spoštljivo in ste pošteni do drugih izmenjevalcev semen.

▼▸▽ Kakšna naj bodo semena in kako naj bodo označena?
Semena naj bodo starih domačih, avtohtonih ali tradicionalnih sort zelenjadnic, poljščin, zelišč, medovitih rastlin, starih okrasnih rož… Semena, ki jih nameravate izmenjati, doma skrbno preglejte in preverite kaljivost, ki jo izrazite v procentih (več o življenjski dobi semen in kaljivosti na http://bit.ly/2omZWvw). Vsaka vrečka s semeni za izmenjavo naj bo označena s podatki: vrsta (domače ali botanično ime), sorta, ime in priimek pridelovalca, kraj nabiranja, sezona (mesec in leto vzorčenja), čas kalitve (vznika) semena, število semen v vrečki. Priporočamo, da si natisnete naše etikete (na povezavi: http://bit.ly/2nQCfhw) in z njimi enostavno označite vrečke. Semenom dodajte tudi razširjeno informacijo, ki jo bomo shranili v naši evidenci. Prosimo, da natisnete in izpolnite tale list (lahko tudi enostavno prepišete vse): http://bit.ly/2oexaju.

Hranili bomo tudi evidenco izmenjevalcev semen, ki bodo semena prinesli na izmenjavo. Za kakršne koli nevšečnosti glede semen in kaljivosti, nam prosim posredujte povratne informacije.

▼▸▽ V kolikor bi si semena želel kdo izposoditi oz. bo med izmenjevalci tudi kdo, ki bo želel semena posodil, vas naprošamo, da s seboj prinesete tale list (http://bit.ly/2noOGOv) s katerim se boste zavezali k temu, da naslednjo sezono vrnete seme oz. ga dobite nazaj.

[ Beet the system. Squash the State. Resistance is Fertile. ]

Facebook Event: http://bit.ly/2oc3t1D
More info: podruznica.co@gmail.com

Organiser Name: Podružnica
Organiser email: podruznica.co@gmail.com
Organiser Facebook Page: https://www.facebook.com/podruznica.co/

Location:

AC Metelkova Mesto
Metelkova - Ljubljana
Slovenia - Slovenia
More Events at this location