Date/dates: 18/10/2014
Time: All Day


Hack & Hort Day - MediaEstruch Sabadell


Setmana d’Horts Intel·ligents a MediaEstruch

Aquesta setmana del 13 al 18 d’Octubre MediaEstruch acull la segona edició del Laboratori d’Horts Intel·ligents, activitat que organitza conjuntament amb el Laboratori Social Metropolità i que pretén ser una cita regular per als amants dels horts urbans i l’ecologia urbana.

De dilluns a divendres, la comunitat tecnològica de MediaEstruch desenvoluparà un sistema de reg intel·ligent que aplicarà a l’hort de l’Estruch de Sabadell, que es troba situat al costat de l’espai de viver per a artistes i emprenedors de MediaEstruch, a la Nau Sud. La comunitat de MediaEstruch i el Laboratori Social Metropolità realitzaran, doncs, de dilluns a divendres les tasques d’adequació de l’hort i implementació del sistema de tecnologia low cost que es pretén aplicar a l’hort. És una activitat oberta al públic en general tot i que per apuntar-se a col·laborar en alguna de les tasques durant el procés és aconsellable apuntar-se mitjançant el web, l’email o les xarxes de MediaEstruch.

Finalment, dissabte 18 d’Octubre l’activitat culmina i s’obre a la ciutadania amb la jornada Hack & Hort Day, una jornada festiva amb una sèrie de propostes entorn a la sostenibilitat i l’aprofitament dels recursos naturals per al dia a dia.

En aquesta jornada de Hack & Hort day del proper dissabte podrem assistir a tot un seguit d’activitats gratuïtes i obertes al públic en general que pretenen connectar tota la comunitat implicada en els horts urbans i la sostenibilitat. El programa comença a les 11h amb un taller de germinats per aprendre a fer brots i germinats, amb explicació teòrica i pràctica sobre com fer-los i quan fer-los. Per a aquesta activitat els assistents hauran de portar un pot de vidre de boca ampla.

La jornada continua amb un taller de Mini Jardins a les 12h, on es crearan terraris de plantes i s’aprendran els trets bàsics per a cuidar-los i mantenir-los. Els mini-jardins són un element decoratiu cada vegada més de moda que ens permeten tenir les plantes i les herbes allà on volguem. Per a realitzar-lo només cal portar qualsevol recipient que es vulgui reciclar: un got de vidre, unes tasses antigues, capses de fusta, etc.

Durant tot el matí es realitzaran els intercanvis de llavors. Aquest any, MediaEstruch i el Laboratori Social Metropolità participen en la convocatòria de Seed Freedom contra la privatizació de les llavors. La campanya de Llavors Lliures s’està duent a terme arreu del món durant aquest mes per a reivindicar l’accés a les llavors per part de tothom que les vulgui cultivar, després que grans multinacionals patentessin algunes llavors. L’intercanvi de llavors del Hack & Hort Day és l’acció proposada per aquest centre per a que les llavors continuin servint a la comunitat.

A la 13h MediaEstruch i el Laboratori Social Metropolità proposen un vermut col·lectiu amb taller d’elaboració de patés vegetarians o taller d’elaboració de salses o “mojos” vegetarians. Els assistents poden portar menjar per compartir, ja que es farà un dinar pic-nic col·lectiu al jardí de l’Estruch.

Per continuar la jornada Hack & Hort Day, a les 16h de la tarda hi haurà una explicació i demostració del sistema de reg intel·ligent elaborat amb hardware lliure i tecnologia low cost mitjançant Arduino i DiY. Així, tots els assistents aprendran a aplicar un sistema de reg amable amb el medi ambient, atés que el sistema només gastarà l’aigua necessària segons el que haguem plantat. Tota l’explicació estarà conduida per l’artista i tecnòleg Giovanni Marco, que indicarà pas a pas com aplicar el sistema a casa nostra.

La jornada Hack & Hort Day està oberta al públic i es gratuïta. Nomès caldrà apuntar-se a les activitats al correu mediaestruch@lestruch.cat o mitjançant alguna de les vies online de MediaEstruch o el Laboratori Social Metropolità: Web, Facebook i Twitter.

Contacte:

www.mediaestruch.cat

mediaestruch@lestruch.cat

Webpage with more details: http://www.mediaestruch.cat/laboratori-dhorts-intel%C2%B7ligents-segona-edicio/
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1504499889790553/
More info: http://www.mediaestruch.cat/laboratori-dhorts-intel%C2%B7ligents-segona-edicio/

Organiser Name: MediaEstruch i Laboratori Social Metropolità
Organiser email: mediaestruch@lestruch.cat
Organiser Website: http://www.mediaestruch.cat
Organiser Facebook Page: https://www.facebook.com/mediaestruch
Organiser Twitter url: https://twitter.com/MediaEstruch