Date/dates: 10/02/2018
Time: 2:00 pm - 5:00 pm


Izmenjava semen


Novo leto, nov vrt!

Sedaj je pravi čas za načrtovanje letošnjega vrta. Na izmenjavi semen lahko najdete različna zanimiva semena za prihajajočo vrtnarsko sezono! Tradicionalna Izmenjava semen je dogodek v sklopu Seed Freedom akcij, Podružnica je kot edina slovenska organizacija pospisnik deklaracije o svobodi semen in del gibanja za svobodo semen.

Podružnica – Slovenia

Vabljeni!

▼▸▽ Napotki za izmenjavo semen:
Menjava temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju. Za menjalna razmerja se dogovorimo med seboj.
Verjamemo, da so semena dragocena valuta in vas vljudno prosimo, da s semeni ravnate spoštljivo in ste pošteni do drugih izmenjevalcev semen.

▼▸▽ Kakšna naj bodo semena in kako naj bodo označena?
Semena naj bodo starih domačih, avtohtonih ali tradicionalnih sort zelenjadnic, poljščin, zelišč, medovitih rastlin, starih okrasnih rož…
Semena, ki jih nameravate izmenjati, doma skrbno preglejte in preverite kaljivost, ki jo izrazite v procentih (več o življenjski dobi semen in kaljivosti na http://www.vrtnarava.si/nasveti/zivljenjska-doba-semen). Vsaka vrečka s semeni za izmenjavo naj bo označena s podatki: vrsta (domače ali botanično ime), sorta, ime in priimek pridelovalca, kraj nabiranja, sezona (mesec in leto vzorčenja), čas kalitve (vznika) semena, število semen v vrečki. Priporočamo, da si natisnete naše etikete (na povezavi: http://www108.zippyshare.com/v/CdILsB3D/file.html ) in z njimi enostavno označite vrečke. Semenom dodajte tudi razširjeno informacijo, ki jo bomo shranili v naši evidenci. Prosimo, da natisnete in izpolnite tale list (lahko tudi enostavno prepišete vse): http://www108.zippyshare.com/v/ZwYEqxX7/file.html .

Hranili bomo tudi evidenco izmenjevalcev semen, ki bodo semena prinesli na izmenjavo. Za kakršne koli nevšečnosti glede semen in kaljivosti, nam prosim posredujte povratne informacije.

▼▸▽ Novost! V kolikor bi si semena želel kdo izposoditi oz. bo med izmenjevalci tudi kdo, ki bo želel semena posodil, vas naprošamo, da s seboj prinesete tale list (http://www108.zippyshare.com/v/ncSMqXcT/file.html) s katerim se boste zavezali k temu, da naslednjo sezono vrnete seme oz. ga dobite nazaj.

▼▼▼
Povezava na tabelo: https://goo.gl/jxgw1G .V google tabelo lahko zapišete katera semena boste prinesli na izmenjavo in ogledate kaj bodo prinesli ostali.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2071280876441338/

Organiser Name: Podružnica
Organiser email: podruznica.co@gmail.com
Organiser Facebook Page: https://www.facebook.com/podruznica.co/

Location:

Trgovina Zâle & Pépe (Eda Center)
Delpinova ulica 18 b - Nova Gorica
Slovenija - Slovenia
More Events at this location